SAYFA İÇERİĞİ: Gelenek ile İlgili Sözler, Gelenek Görenek ile İlgili Sözler, Gelenek Üzerine Sözler, Adet ile İlgili Sözler, Gelenek Hakkında Sözler, Gelenek Görenek Üzerine En Güzel Sözler, En Güzel Gelenek Sözleri, Kısa Gelenek Sözleri, Etkileyici Gelenek Sözler, Anane ile İlgili Sözler
Güzel sözler sitemizde ”Gelenek” ile ilgili sözler bir araya toplanmıştır. Sayfamızda yer almasını istediğiniz sözleri yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.
GELENEK, GÖRENEK ile İLGİLİ SÖZLER
Gelenek, sersemlerin yasasıdır. (Vanbrugh)
Adet, asıl tabiatımızı bozan ikinci bir tabiattır. (B. Pascal)
Aşk yeryüzündeki en eski, en dirençli gelenektir. (Elif Şafak)
Yaşayabileceğimiz tek gelenek, şimdiki andır. (Adam Phillips)
Bir zamanların ahlaksızlıkları bugün gelenek oldu. (Montaigne)
Gelenek küllere tapmak değil, ateşi korumaktır. (Gustave Le Bon)
Bilge kişiye yön veren gelenekler ve alışkanlıklardır. (Anatole France)
Gelenek ve tarih bir karikatüre döndürüldü, maalesef. (İskender Pala)
İyi korunmuş bir gelenek, kanundan daha güçlü olabilir. (Linda Sue Park)
Milletlerin gelenekleri başka başkadır, fakat iyilik her yerde birdir. (Heinrich Heine)
Gelenekçilik, yaşayanları ölü varsaymak değil, ölüleri yaşıyor varsaymaktır. (G. K. Chesterton)
Bir şey müzelik oldu mu ölmüş demektir. Oysa gelenek her an tazelenmek ister. (Mustafa Kutlu)
Nedense bir gelenek ne kadar mantıksızsa ondan kurtulmak o kadar zor oluyor. (Mark Twain)
Cesaret başarının yarısıdır Prens, biz Türklerde ise bir gelenek halindedir. (Yavuz Bahadıroğlu)
Gelenekler, beklenmeyenin gerçekleşmesini önlenmeye yönelik toplu çabalardır. (Barbara Tober)
Adet, insana her şeyi kolaylaştırır, fakat o terk edildiği zaman zorluklar başlar. (Lord Brougham)
Kör yasa ve bozuk gelenek düşmüş kadını cezalandırır, ama erkeğe hoşgörüyle bakar. (Halil Cibran)
Gelenek ve görenekler bizi beşiğimizde karşılar ve ancak mezarımızda bırakırlar. (Robert G. Ingersol)
Âdetin ikinci bir tabiat olduğu söylenebilir, halbuki o, tabiattan on defa daha kuvvetlidir. (A.W.D.Wellington)
Yaşlı ve tecrübeli dünyamız bize göstermiştir ki, örf ve adetlerimiz günümüz kuramlarından çok daha kıymetlidir. (Napoleon)
Çocuklarımıza hayat boyu yol gösterecek kaynak, onlara hiçbir şeyin bozamayacağı güzel adetler kazandırmaktır. (Syd. Smith)
Sizler, geleneklere ters düşmemeye o kadar dikkat ediyorsunuz ki zamanın değiştiğini unutuyorsunuz. (Paulo Coelho)
Gelenek geçmişin bugün etrafına çizdiği taştan bir sınırdır: Geleceğe ulaşmak isteyen onu aşmak zorundadır. (Stefan Zweig)
Başka ülkelerin yaşayışını, törelerini görmeyen kimse, kendi ülkesinin yaşayışını, törelerini de pek göremez. (Yavuz Sultan Selim)
Gelenekler; yorgunluk ya da perhizler yüzünden zevklerden yoksun olanların ilk işi, başkalarını bu zevklerden ötürü suçlamak olur. (La Bruyere)
Cumhuriyetten önce Anadolu’nun her yerinde el çırparak alkışlamak gibi bir gelenek yoktu. Alkış ülkeye Ankara’dan yayılıyordu. (Yaşar Kemal)
Ülkeniz için gelecek hesapları yapmak istiyorsanız gelenek ve culturanıza sahip çıkınız, ta ki öldüğünüz zaman bile adınız yaşasın. (İskender Pala)
Yeryüzündeki koşulların düzelmesi salt bilimsel buluşlardan çok insan geleneklerinin ve ülkülerinin gerçekleşmesine bağlıdır. (Albert Einstein)
Bir millet, kendisine uygun müesseseleri ancak şuuraltı hayatının asırlarca süren devamında, gelenek ve görenekleriyle bulur. (Peyami Safa)
Bir insanın ismini değiştirmek, köyünün ismini değiştirmek, zorla gelenek ve göreneklerinden uzaklaştırmaya çalışmak bir insanlık suçudur. (Mehmed Uzun)
Hepimiz, gelenek ve göreneklerin ürünleriyiz; töreler içinde kaybolur, varlıkların özünü göremeyiz. Dallara tutunup, gövdeyle bedeni unuturuz. (Michel De Montaigne)
Sözün kısası: ”Kendimize dönelim; Ahlak, edebiyat, musiki, giyim, zevk, yemek, eğlence, hukuk, aile, görenek, gelenek ve her şeyde milli olalım.” (Hüseyin Nihal Atsız)
Âdetler; hareketlerimize, vecizelerden daha tesirlidir. Çünkü onlar tabiî hale gelmiş ve cana daha yakın olan canlı vecizelerdir. Hayat, âdetlerin hülasasıdır. (Denys Amiel)
Milletimiz kendi geleneklerini hor görüp Avrupa’nın düşünce bilgi ahlâk, hukuk ve sanat ilkelerini benimsemeye karar vermekle, bugün gençlik çeşmesinin nerede olduğunu açığa vurmuştur. (Sabahattin Eyüboğlu)
Her değişiklik iyilik işareti olduğu inancını taşımak, acayip bir düşünce ve gaflettir. Çünkü gerileme ve çöküşlerde ancak örf ve adetlerin değişmesi ile olur. (Said Halim Paşa)
Eskiden Köroğlu’nun yaşadığı çağda gelenek böyleydi. Bir yiğit bir kızı kaçırırsa evleninceye kadar ona el sürmez, uyurlarken de kılıcını araya koyar öyle uyurlardı. www.incesoz.com Bu, yiğidin kıza, sana dokunmayacağını demesiydi. (Yaşar Kemal)