Hukuk ile İlgili Sözler

0
6367
Hukuk ile İlgili Sözler

SAYFA İÇERİĞİ: Hukuk ile İlgili Sözler, Hukuk Hakkında Sözler, Hukuk Üzerine Sözler, Hukuk Üzerine En Güzel Sözler, Hukuk ile İlgili En Güzel Sözler, Hukuk ile İlgili Kısa Sözler, Hukuk Sözleri, Adalet Sözleri, Etkileyici Hukuk Sözleri, Kısa Hukuk Sözleri, Hukuk Sözleri Facebook


Güzel sözler sitemizde sayfamızı ”Hukuk” ile ilgili sözlere ayırdık. Sayfamızda yer alan sözleri sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir, mesaj yoluyla sevdiklerinize iletebilirsiniz. Bizlere yorum bölümünden ulaşarak görüş ve önerilerinizi belirtebilirsiniz.


HUKUK HAKKINDA EN GÜZEL SÖZLER

Hukuk adalete yönelik iradedir. (Radbruch)

Hukuk bir gün herkese lazım olur. (Anonim)

Hukuk her şeyin üzerinde olmalıdır. (Aristo)




Nomos (hukuk) herşeyin kralıdır. (Heredotus)

Özgürlük için hepimiz hukukun kölesiyiz.  (Cicero)

Hukukun bittiği yerde tiranlık başlar. (John Locke)

Hukukun en kötüsü, suçsuzu korkutandır. (Beydeba)

Hukukun olmadığı yerde, halk sürüdür. (Goyard Fabre)

Yargıç, hakkı uygular; Hukuku yaratan, canlandıran avukattır. (Francis Bacon)

Dünyanın en tehlikeli yaratığı sadece hukuk bilen hukukçudur. (Anonim)

İnsanların refah ve huzurunun temeli hukuktur. (Marcus Tullius Cicero)

İyi hakimler, kötü ve zararlı kanunları yontarak düzeltirler. (Fransız Özdeyişi)

Hakimin fazileti doğruyu görmek, hatibin fazileti de doğruyu söylemektir. (Sokrates)




Adalet ilkin devletten gelmelidir. Çünkü hukuk, devletin toplumsal düzenidir. (Aristo)

Hukuk, demokraside azınlıkların haklarını ve özgürlüklerini koruma aracıdır.(Alfred E. Smith)

Kanunları sadece yargıçlar biliyorsa, o memlekette hukuk yok demektir. (Herbert Clark Hoover)

Hukukun kuvvetinin azaldığı yerde, kuvvetlinin hukuku geçerli olmaya başlar. (Maurice Duverger)

Hukuk ilmi mukaddes birşeydir. Kıymetini para ile ölçmek onu çok aşağılatmak olur. (Ulpinnus)

İyi bir hukukçu, suçluları cezalandırmaktan çok, suçu önlemeyi düşünmelidir. (Charles de Montesquieu)

Hukuk ile medeniyet ve kültürleri arasında ahenk kuramayan cemiyetler bedbahttırlar. (Falih Rıfkı Atay)

Bir evrensel kanun vardır… Bu adalet kanunudur. Adalet bir milletin hukukunun temel taşıdır. (Alexis de Tocqueville)

İki temel sorunu var insanlığın. Adaletsizlik ve anlamsızlık.  Birine karşı hukuku bulduk, diğerine karşı sanatı. Ama insanlar hukuka ulaşamadı. Ve sanat insanlara. (Friedrich Nietzsche)

Olayın bir yanını anlatmakla yetinmesi, onun avukatlık eğitimi görmesinden ileri gelir, yoksa doğuştan yalancı olduğunu sanmayın. (Bernard Shaw)




Hukukun buyrukları şunlardır: Dürüst yaşamak, başkasına zarara uğratmamak, herkesin hakkını vermek. (Ulpianus)

Hakimlerin nükteci olmaktan ziyade, bilgin olması; alkıştan ziyade, saygı toplamaya; kendine güvenmekten ziyade, öğüt almaya; meyletmesi lazımdır. (Francis Bacon)

Hukuk açısından başkasının hakkını ihlal eden birisi suçludur. Ahlak açısından suçlu olduğunu düşünen ve hisseden birisi suçludur. (Immanuel Kant)

Hukuk ile İlgili SözlerHukukumuzu yargıçlara, dinimizi rahiplere bırakırsanız; kısa sürede hem hukuksuz, hem de dinsiz kalırsınız. (Bernard Shaw)

Devletten bağımsız ahlak ve hukuk düşünülemez. Devletin bitiği yerde, hukuk da ahlak da biter. Hukuk ve ahlak devlet için vardır. (Niccolo Machiavelli)

Özgürlük ve hukuk ikiz kızkardeşlerdir. Özgürlük sadece sağlam bir düzen içinde gerçekleşebilir. Özgürlüğü korumak ve yıkıldığı yerde yeniden inşa etmek, özgürlük aşıklarının ilk görevidir. (Friedrich Ebert)

Anayasanın, karakollardaki yangın talimatnamesinden daha kolay değiştirilebildiği bir iklimdeyiz, seçim hukuku bir pabuççu muştasıdır. (Yalçın Küçük)

Türk vatandaşı ; İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan,alman ceza mahkemeleri usulü yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir. (Uğur Mumcu)

Hukuk-u medeniyete, aile hukûkunda tâkip edeceğimiz yol, ancak medeniyet yolu olacaktır. Hukukta idâre-i maslahat ve hurâfelere merbûtiyet, milletleri uyandırmaktan men eden en ağır kâbustur. Türk milleti, üzerinde kâbus bulundurmaz. (M. Kemal Atatürk)

Demokrasi, temsili ve çoğulcu karakteri ile seçmene hesap verilmesini, kamu makamlarının hukuka uymak yükümlülüğünü ve adaletin yansız bir şekilde dağıtılmasını da zorunlu kılar. Kimse hukukun üstünde olamaz. (Paris Şartı)

Hiç kimse onu bulandırmadığı ve ihlal etmediği sürece hukuk, teneffüs ettiğimiz hava gibi görünmez ve tutulmaz bir şekilde etrafımızı kaplar. Hukuk ancak kaybettiğimizi anladığımız zaman değerinin farkına vardığımız sağlık gibi sezilmez bir şeydir. (Pierre Calamanderi)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.