SAYFA İÇERİĞİ: Kapı ile İlgili Sözler, Kapı Hakkında Sözler, Kapı Üzerine Söylenmiş En Güzel Sözler, Kapı Sözleri, En Güzel Kapı Sözleri, Etkileyici Kapı Hakkında Sözler, Kısa Kapı Hakkında Sözler, Kapı Hakkında En Güzel Sözler, Kapı ile İlgili En Güzel Sözler, Kapı ile İlgili Sözler Facebook
Güzel sözler sitemizde ”Kapı” ile ilgili sözleri bir araya topladık. Sayfamızda yer alan sözleri sosyal medya hesaplarınızda yayımlayabilir, mesaj yoluyla sevdiklerinize iletebilirsiniz. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.
KAPI HAKKINDA EN GÜZEL SÖZLER
Sahipsiz kapı anahtarsız açılır. (Atasözü)
Kapalı kapı yoktur. Yanlış anahtar vardır. (Zata)
Hatalar yeni keşiflere açılan kapıdır. (James Joyce)
Israrla çalınan kapı elbet bir gün açılır. (Ahmed Hulûsi)
Her yokluktan bir varlığa kapı açılır. (Muhammed Bozdağ)
Açık kapıya yüklenme yoksa burnunu kırarsın. (S.J.Lec)
Allah bir kapıyı kaparsa, bin kapıyı açar. (Hz. Muhammed)
Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmazmış oğul! (Dede Korkut)
Bir kapı önündeyim, girsem suç, gitsem ayaz. (Şükrü Erbaş)
Para her kapıyı açar lakin kilitleyemez. (Friedrich Schiller)
Kapımıza değil; Kalbimize vuran buyursun. (Şems-i Tebrizi)
Dua; kapı çalmaktır. Sonrasına karışmak haddi aşmaktır. (Mevlana)
Her evin kapısı vardır. Kabrin ki, ayak tarafındandır. (Hadisi Şerif)
Her kötü olay, mutlaka iyi bir olaya açılan kapı olurdu. (Dilara Keskin)
Güvenin düşlere, zira onlarda gizlidir ebediyete açılan kapı. (Halil Cibran)
Sen elin kapısını kakarsan eğer, elde senin kapın kakar demişler. (Levni)
Her insanın çalabileceği hiç değilse bir kapı olmalıdır. (Dostoyevski)
Kapı vardır açıktır geçmesini bilene, kapı vardır kapalı açmasını bilene.
Tanrı’nın evine açılan bir tek kapı vardır, o da insanın yüreği. (Ahmet Ümit)
Korkma aç kapıyı. Sende kalmaya değil, beni almaya geldim. (Chuck Palahniuk)
Bilemezsin ki; belki de Allah bundan sonra daha güzel bir kapı açar. (Talak Suresi/1.Ayet)
Kapalı kalan bir kapı, karanlığa açılan bir kapıdan daha iyidir. (Kahraman Tazeoğlu)
Küçük kapılardan girmeye kendini mecbur bilenler eğilirler. (Cenap Şehabettin)
Bir kapının kapalı olduğunu anlamak için, o kapıyı itmek gerektir. (Montaigné)
Çoğu kez mutluluğun yolunu bilmediğimizden yanlış kapıyı açarız. (G.Puccini)
Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. (Don Herold)
Para her kapıyı açar diyenlerin para için çalmayacakları kapı yoktur. (George Saville)
Şerefsizliğe açılan kapı, sefaletten çıkmak için kötü bir kapı olmalıydı. (Victor Hugo)
Kapı aralığından baktığımda görebildiğim en güzel şeydir; yaşamak. (Cahit Zarifoğlu)
İsteyin size verilecektir, arayın bulacaksınız, kapıyı çalın size açılacaktır. (A.Şinasi Hisar)
Çalınan her kapı hemen açılsaydı, azmin, sabrın ve ümidin derecesi anlaşılmazdı. (Hz. Mevlana)
Giden sizin için çok değerli de olsa, kapıyı örtün ki; İçeride kalanlar üşümesin. (Paulo Coelho)
Her zerrenin gönlünde bir saray var, fakat kapısını açmadıkça sana kapalı kalır. (Mevlâna)
Saldım nefesimi, nefesim alev oldu, alev duvara değdi, duvarda bir kapı açtı… (İlhami Algör)
Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil! (Mevlana)
Niye korkayım ? Ölüm kapanan bir kapı değildir, açılan bir kapıdır. Açılır girersin. (Nikos Kazancakis)
Çalınan her kapı hemen açılsaydı, azmin, sabrın ve ümidin derecesi anlaşılmazdı. (Mevlana)
Benim zihnimin özgürlüğüne vurabileceğiniz ne bir kilit,ne bir kapı, ne de bir sürgü var! (Virginia Woolf)
Bazı kapıların bize kapalı görünmesi, önünde değil arkasında bulunduğumuz içindir. (Leo Buscaglia)
Her açılan kapının ardında başka bir kapı olmasa, kapıları açmanın ne anlamı olurdu? (Sinan Yağmur)
Kapı kapı bu yolun son kapısı ölümse, her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse. (Necip Fazıl Kısakürek)
Her kapıyı açmanın kestirme yolu ha bire anahtar aramak değil, anahtar adam olabilmektir. (R.Ş. Apuhan)
Şerefsizliğe açılan kapı, sefaletten çıkmak için kötü bir kapı olmalıydı. Kısacası, kusur işlemişti. (Victor Hugo)
Hüznüne sahip çıkmayan insanın sevinci, her gün yeni bir boşluğa kapı açan bir yanılsamadır. (Şükrü Erbaş)
Şayet bir kapı açtıysanız ve o kapı artık kapanmıyorsa orada devrimden bahsedebilirsiniz. (İlber Ortaylı)
Düşmanın açık bıraktığı kapılar, onun istediği yere çıkar! Örümcekler, kendi ağlarına takılmazlar. (M. Selahattin Şimşek)
Öyle alçak bir kapıdır ki açlık, geçilmesi zorunlu oldu mu, insan artık ne kadar büyükse, o kadar çok eğilir. (Victor Hugo)
Tuhaf şey! Yabancılar girmesin diye kapılarını kilitliyorlar. Sonra da televizyonlarını açıyorlar. (M. Selahattin Şimşek)
Bir insan, kilitli olmayan ama içeriye doğru açılan bir kapıyı itiyor ve çekmek aklına gelmiyorsa orada hapistir. (Alphonse Daudet)
Her ayna anahtarını kaybetmiş bir kapıdır.Olur da fazla bakarsan aynaya aralanıverir kapı, kaybolursun sonsuzlukta. (Elif Şafak)
İlahi olana kapı olan bir adamı bulmak nadirdir, ilahi olana giden, seni engellemeyecek bir kapı, geçebileceğin bir kapı. (Osho)
Kapı,sınırları belirlenmiş olmaktan öteye gidemeyen bir alanı kapalı bir alana dönüştüren vazgeçilmez bir öğeydi neticede. (José Saramago)
Gitmek için sebep çoktur; ama sevmeye bahane arar kalan. Unutma, kapının koluna uzanacak yaşa geldiğinde, gitmeyi öğrenir insan. (Paulo Coelho)
Çoğu zaman hangi hayatları ve ne zaman etkileyeceğimizi bilemeyiz. En azından gelecek kapımızı çalıncaya dek. O zaman da her şey için çok geçtir. (Stephen King)
Bir kapı kapandığında diğeri açılır; ama biz genellikle kapanan kapıya öyle uzun süre pişmanlıkla bakarız ki, www.incesoz.com hangi kapının açıldığını fark edemeyiz. (Elias Canetti)
Görünen her şeyin gerisinde daha engin bir şey vardır; Her şey, kendinden başka bir şeye açılan bir yol, bir kapı, bir pencereden başka bir şey değildir. (Antoine De Saint-Exupéry)
Evin kapısını açmakta zorlandım. Açılmaya açılmaya açılmayı unutmuştu kapı. Bu bir anahtardı. Yaşamaya yaşamaya yaşamayı unutmuştum ben de. (Güray Süngü)
İnsanın içinde bütün dünya vardır ve eğer nasıl bakman ve öğrenmen gerektiğini bilirsen, kapı orada ve anahtar elindedir. Yeryüzünde senden başka hiç kimse ne sana o anahtarı verebilir ne de o kapıyı açabilir. (Jiddu Krishnamurti)