Kardelen Hakkında En Güzel Sözler

0
3930
Kardelen Hakkında En Güzel Sözler

SAYFA İÇERİĞİ: Kardelen Hakkında En Güzel Sözler, Kardelen Hakkında Sözler, Kardelen Sözleri, Kardelen ile İlgili Sözler, Kısa Kardelen Hakkında En Güzel Sözler, Anlamlı Kardelen Hakkında En Güzel Sözler


Güzel sözler sitemizin bu sayfasında ”Kardelen” ile ilgili sözleri bir araya toplamaya çalıştık. Sayfamızda yer alan sözleri sosyal medya hesaplarınızda yayımlayabilir, yayımlanmasını istediğiniz sözleri yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.


KARDELEN HAKKINDA EN GÜZEL SÖZLER

Kardelenin kıştan korkusu olmaz.

Kardelenlerin açtığı yerde umutlar da yeşerir.

Yeryüzüne ulaşan kardelen gibi cesur olmalısın.




Seni seviyorum iki hece, kardelenim ol bu gece.

Sabır kardelen gibidir mücadele etmeden açmaz.

Kardelen kaplasa dünyayı her yer bembeyaz olsa.

Aşk kardelenler gibidir hiç ummadığın zamanda çıkabilir.

Kışın ortasında kardelen olmak ya da okyanusta su damlası.

Aşk kardelenler gibidir. Hiç ummadığın zamanda karşına çıkabilir.

Gül değil, papatya değil kardelensin benim için narin ve emsalsiz.

Kardelenler öyle her yerde bulunmaz ve vardır her vahşi çiçekte gurur.

Sen de üzülürsün biliyorum; çünkü yaralar tek taraflı kanamaz kardelen çiçeğim.

Sesinde ne var biliyor musun? Bir bahçenin ortası var. Mavi ipek, bir de kış çiçeği.




Babasından yaralıydı o kız: Kediye gösterdiği şefkati bana göstermedi kardelen! Derdi.

Kış rüyasından uyanıp ışığa uzanır kardelen, umut nedir öğrenir bütün kalpler hep seninle.

Kal yanımda kardelen. Kal ki çiçeklerin mevsimlere değil gökyüzüne aşık olduğunu ispatlayalım.

Sen; yüreğimin yarısı, sen alın yazgısı, sen bu canda iki ayrı beden. Sen kırgın kalbimde açan kardelen.

Sen beni bir dağın eteğindeki gelincik kadar severken, ben seni o dağın doruğundaki kardelen kadar özlüyorum.

Sen yüreğimde karanfiller açtıran, sevdamda menekşe kokuları, davamda kardelen, uğruna ölünebilecek papatya kadar eşsizsin.

Kardelen çiçeği gibisin hani o da sadece kışın açarmış ya sen de öyle. Bir an geliyor ki çok güzel konuşuyorsun ama o an sadece. İşte o an çok güzel.

Kardelenler; güneşi gördüklerinde ölürler ve öleceklerini bile bile yine karı delip çıkarlar. Ben de onlar gibiyim; öleceğimi bile bile, yine sana koşuyorum.

Hani kardelen göğe aşık olurda, başını karın altından kaldırır. Ya zemheri yüreğim zemheri yüreğine der ki; kardelen kadar cesaretin yoksa sakın aşık olma.





ÜNLÜLERİN KARDELEN SÖZLERİ

Kış ortasında güneş bile iliklerine kadar üşürken, bütün güzelliğiyle açıveren bir kardelen. (Canan Tan)

Ben, kardelenler arasında sırıtan kimliksiz ot. Sen, ayçiçeklerinin yüzünü döndüğü güneş. (Deniz Tekin)

Çiçeğe durmuş her kardelen gördüklerinde , bizim çiçeklenen hayatlarımızı hatırlayacaklar. (İsmail Bilgin)

Ağır akan su kayayı oymuş, kardelen çiçeği donuk toprağı delip başını çıkarmış, zarafet kabalığı yenmişti. (Zülfü Livaneli)

Aşk yine, yine başa bela, son sürat iter beni kucağına, gül değil kır çiçeği değil, kardelen, kara sevdan saçlarıma. (Yıldız Tilbe)

Kat kat buzu, karı yarıp günyüzüne çıkmayı başarmış narin, harika ve yiğit bir kardelen çiçeğine benziyorsun. (Turgut Özakman)

Kardelen gibi bazı kadınlar. Ve bir günebakan gibi yaşıyorlar her zaman. Yüzleri güneşe dönük. Hep sıcak yürekleri. (Birhan Eroğlu)

Yıllık bir görüşte ilk ve son gülüşte, bir günlük bir düşte görülür kardelen. Kutsal bir toprağı öper gül dudağı, sararır yaprağı ölür kardelen. (Ali Kınık)

Bir zemheri günü dirilir kardelen. Coşar türkü türkü yorulur kardelen. Kader ise eğer o da boyun eğer, hoyrat eller değer vurulur kardelen. (Ali Kınık)

Sen şimdi ömrümün kışında sabırsızlıkla beklediğim bir kardelen olarak açıyorsun bir yerlerde. Hissediyorum bunu, hatta biliyorum. (Ahmet Telli)

Fidel; çok insan bir dev ağarmış saçları sakallarıyla. Karlı bir dağ, gözlerinde güleç kardelenler açıyor, sesi titremeyen bir ses, umudun sesi. (Can Yücel)

Nasıl ki kardelen çiçeği toprağın karnını ve karın kalınlığını yırtıp dondurucu kış günlerinde başkaldırıyorsa, beynimdeki sesler de öyle başkaldırmak istiyor. (Mehmed Uzun)

Oysa öz babası tarafından kederiyle büyümeye mahkum edilmiş olsa da, karın ayazın ortasında umutlarını yaşatmaya çabalayan minicik bir kardelen çiçeğiydi o. (Canan Tan) 

Her çiçeğin kar altından güneşe giden masalında, yaşamak yeniden tazelenir yeniden anlamlanır. Işığa uzanırken kardelen kış rüyasından, ümidin mucizesiyle sevince uyanır. (Sezen Aksu)

Zemheride olsun sonsuzlukta buluşmak. İhanet olmasın baharla sevdamızda. Kardelen vakitsizliği desinler. Akşam ayaz ve beyaz yalnızlıkla örtülsün sevdalarım. Güle güle Kardelen güle güle. (Ali Kınık)

Başka türlü bir şey bu yalnız seni isteyen. Başka türlü bir şey bu sen gelsen, aniden. Kardelen, uçup gittin elimden, peki yine döner misin? Sen kardelen, açıversen yeniden, beni hala ister misin? (Teoman)

Hayatımda onun kadar güzel gülen birine rastlamadım. O gülerken, bir kardelen daha açıyordu yeryüzünde. O gülerken, salıncaklar gökyüzüne salınıyordu. O gülerken, her şey güzelleşiyordu bizim gözümüzde. (Tarık Tufan)

Toros iyi bak, bunun adı kardelen… Kardelen karı delip çıktığı için bu ad verilmiş… Kardelen bir gücün simgesi Toros, bir dayanmanın, bir çabanın, bir var olmanın… Güçlüklerle karşılaştığında hep kardeleni düşün. Güçlü ol! (Muzaffer İzgü)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.